Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες
1-2 κρεμμύδια χοντρά
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
θυμάρι
δάφνη
8 ποτήρια νερού ή ζωμό από βραστό κρέας με λαχανικά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Τα τσιγαρίζουμε μέσα στο βούτυρο. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
Τις ανακατεύουμε με τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια. Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα σ’ ένα βαθύ πιρέξ.
Προσθέτουμε το θυμάρι και τη δάφνη.
Καρυκεύουμε.
Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 200° βαθμούς για 45 λεπτά.
Τις σερβίρουμε όπως είναι.