Υλικά
2 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
1 κιλό ώριμες φρέσκες ντομάτες ή 1 κονκασέ
τυρί - ότι σας βρίσκετε
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι βασιλικός
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μακρόστενες φέτες.
Τις βάζουμε σε αλατόνερο, που θα το αλλάξουμε δυο-τρεις φορές για να ξεπικρίσουν.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μακρόστενες φέτες.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, εναλλάξ με τα κολοκυθάκια.
Βάζουμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ρίχνουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Λίγο πριν από το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και γκραντινάρουμε τα λαχανικά.