Υλικά
4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες
4 φέτες μπέικον
1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα (πολύ καλά πλυμένες) σε αλατισμένο νερό για 15’.
Θέλουμε να "κρατάνε" στο πιρούνι.
Τις αδειάζουμε σαν βάρκα και τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο.
Τη σάρκα την πολτοποιούμε με το μπέικον, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχάρια.
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάμε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω.
Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20’.