Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού πατάτες πουρέ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι
ελάχιστο πιπέρι
2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
2 κροκάδια αυγών χτυπημένα
1/2 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
αλεύρι
1 αυγό
ξερό ψωμί τριμμένο
Εκτέλεση
Αναμιγνύετε τον πουρέ με το βούτυρο, το τυρί, το αλάτι, το μπέικιν, το πιπέρι, το γάλα και τα κροκάδια.
Xτυπάτε καλά το μείγμα και τα πλάθετε σε μικρά πιτάκια.
Tα αλευρώνετε και τα βυθίζετε σε αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές σούπας νερό.
Kατόπιν τα τυλίγετε σε ξερό ψωμί κοπανισμένο. Tα τηγανίζετε σε μπόλικη και καυτή φυτίνη.