Υλικά
1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλεύρι
150 ml λευκό κρασί
1κ.σ. ντοματοπελτέ
100 ml νερό
αλάτι και μαύρο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα συκωτάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 10-15 λεπτά. Τα κόβουμε σε μπουκιές.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα συκωτάκια και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια και να παραμείνουν μαλακά εσωτερικά.
Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξαναρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για λίγο ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και το ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε πάλι τα συκωτάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.