Follow us

Τραχανάς με Πούλπα από Κίτρινα Ντοματίνια και Κίτρινες Πιπεριές του Δημήτρη Δημητριάδη

Μία ιδιαίτερη συνταγή από τον σεφ του Artisanal.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ μετά την αποφοίτηση από το σχολείοξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική από τη γνωστή σχολή της Ρόδου. Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αναλάβει ο ίδιος της διεύθυνση της κουζίνας σε πολλά και καλά εστιατόρια ανά την χώρα. Ο έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό Noma της Δανίας.

Οπαδός της ελληνικής κουζίνας, την οποία και προσπαθεί να εξελίσσει στα διάφορα εστιατόρια όπου κατά καιρούς διαπρέπει, τα τελευταία 5 χρόνια είναι ο chef του Artisanal. Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη.

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

Για την πούλπα

150 γρ. κίτρινα ντοματίνια

100 γρ. κίτρινες πιπεριές

1 πράσο κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι λευκό σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

1 καρότο σε φέτες

ελαιόλαδο

ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών

Για τον τραχανά

500 γρ. ξινόχοντρος τραχανάς

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

800 γρ. ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών

Για το τελείωμα

λεμονοθύμαρο

βασιλικός

βούτυρο σε κύβους

αλάτι

πιπέρι

φέτα πικάντικη

Εκτέλεση

Πρώτα ξεκινάμε φτιάχνοντας την πούλπα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί καλά, έπειτα προσθέτουμε το πράσο και το καρότο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά όλη η αλκοόλη.

Παράλληλα έχουμε βάλει τις πιπεριές στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά - μόλις αρχίσουν να ψήνονται τις σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με το ζωμό.

Αφού βράσει καλά το μείγμα, πολτοποιούμε σε μπλέντερ καλά και κρατάμε στην άκρη.

Τώρα πάμε να ετοιμάσουμε τον τραχανά μας: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι καλά και προσθέτουμε τον τραχανά.

Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό.

Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε τη πούλπα μας και τελειώνουμε με το βούτυρο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας.

Από πάνω προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.