Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ μετά την αποφοίτηση από το σχολείοξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική από τη γνωστή σχολή της Ρόδου. Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αναλάβει ο ίδιος της διεύθυνση της κουζίνας σε πολλά και καλά εστιατόρια ανά την χώρα. Ο έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό Noma της Δανίας.
Οπαδός της ελληνικής κουζίνας, την οποία και προσπαθεί να εξελίσσει στα διάφορα εστιατόρια όπου κατά καιρούς διαπρέπει, τα τελευταία 5 χρόνια είναι ο chef του Artisanal. Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Δημητριάδη.
Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
Για την πούλπα
150 γρ. κίτρινα ντοματίνια
100 γρ. κίτρινες πιπεριές
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι λευκό σε φέτες
100 ml λευκό κρασί
1 καρότο σε φέτες
ελαιόλαδο
ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών
Για τον τραχανά
500 γρ. ξινόχοντρος τραχανάς
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
800 γρ. ζωμός κότας η ζωμός λαχανικών
Για το τελείωμα
λεμονοθύμαρο
βασιλικός
βούτυρο σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
φέτα πικάντικη
Εκτέλεση
Πρώτα ξεκινάμε φτιάχνοντας την πούλπα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί καλά, έπειτα προσθέτουμε το πράσο και το καρότο.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά όλη η αλκοόλη.
Παράλληλα έχουμε βάλει τις πιπεριές στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά - μόλις αρχίσουν να ψήνονται τις σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια τους, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με το ζωμό.
Αφού βράσει καλά το μείγμα, πολτοποιούμε σε μπλέντερ καλά και κρατάμε στην άκρη.
Τώρα πάμε να ετοιμάσουμε τον τραχανά μας: Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το κρεμμύδι καλά και προσθέτουμε τον τραχανά.
Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό.
Μόλις πιει όλα τα υγρά, ρίχνουμε τη πούλπα μας και τελειώνουμε με το βούτυρο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας.
Από πάνω προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.