Υλικά
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες ή άλλα άσπρα μεγάλα φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες (ή 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα)
1 πρέζα ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 λουκάνικα τύπου χωριάτικα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε αποβραδίς να μουσκέψουν τα φασόλια σε μπόλικο νερό.
Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 2 φλιτζάνια περίπου ζουμί για να τα προσθέσουμε στο φαγητό αν χρειαστεί.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε τα φασόλια σε γιουβέτσι, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε τα λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.