Υλικά
2 κιλά κρέας, ψαχνό, από ζυγούρι ή μοσχάρι ή γίδα
3-4 φύλλα πίτας σπιτικά ή έτοιμα
6 ολόκληρα κρεμμύδια
2 1/2 ποτήρια ρύζι, για πιλάφι
αλάτι
πιπέρι
5-6 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε με τα 5 - 6 ποτήρια νερό. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνουμε.
Όταν τα κρεμμύδια βράσουν καλά, τα λιώνουμε μέσα στο ζωμό τους.
Ανοίγουμε τα φύλλα πίτας και τα στρώνουμε στο ταψί, ραντίζοντάς τα με λάδι.
Το κρέας, το οποίο το έχουμε κομματιάσει, το βάζουμε γύρω γύρω στο ταψί.
Στο ζουμί ρίχνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο ταψί.
Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν και κλείνουμε τις άκρες καλύπτοντας εν μέρει και το κρέας.
Αν θέλουμε μπορούμε να απλώσουμε σ’ όλη την επιφάνεια της πίτας κρέας δίχως κόκαλο.
Το βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και μετά από περίπου μισή ώρα ελέγχουμε αν έχει ψηθεί.