Υλικά
3 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
4 φλιτζάνια αλεύρι
5 κουτ. (κοφτά) μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. μαχλέπι (σε σκόνη)
1/2 κουτ. μαστίχα (σε σκόνη)
1 πρέζα αλάτι
8 αυγά
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
4 κουταλιές γιαούρτι
2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές αλευρωμένες
1/4 φλιτζάνι σουσάμι ανάμικτο (άσπρο & μαύρο)
Εκτέλεση
Πρώτα τρίβουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ με τα τυριά, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το δυόσμο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το αλάτι.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Στο τρίτο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά ώστε να γίνει ξινόγαλο. Ενσωματώνουμε το μίγμα του γιαουρτιού στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και του γάλακτος στο μπολ με το αλεύρι και τα τυριά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και να μας δώσουν ένα μίγμα μέτριο (ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ συμπαγές). Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Σε αλευρωμένη και λαδωμένη φόρμα (κατά προτίμηση στρογγυλή ή μακρόστενη), μεταφέρουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα και κάτι, το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι που μπήγουμε στο κέντρο του βγαίνει στεγνό.