Υλικά
Για τους κεφτέδες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ούζο
1 αυγό
1 1/2 φλιτζάνι του καφέ γαλέτα
3/4 του φλιτζανιού του καφέ νερό
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
3-4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
1 κ. σ. ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώνουμε τις πατάτες σε μια γάστρα ή βαθύ πυρέξ με καπάκι. Από πάνω στρώνουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια όπως συνήθως, τα βάζουμε πάνω από τα κρεμμύδια και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά, με ξεσκέπαστο το σκεύος.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει και το φαγητό είναι έτοιμο.