Υλικά
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μπουκίτσες
200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φετάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γλ. θυμάρι ξερό ή 1 φρέσκο κλωναράκι
1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
¾ του λίτρου ζεστό γάλα
1 αυγό
1 φλιτζ. τριμμένα κίτρινα τυριά και λίγο παραπάνω για την κρούστα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ: Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο με το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό με τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε με πιρούνι με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το θυμάρι, τον μαϊντανό και το μείγμα μπαχαρικών, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1' περίπου.
Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην μπεσαμέλ και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μαγειρεμένο κοτόπουλο μας έχει περισσέψει, βραστό, ψητό ή κοκκινιστό.