Υλικά
750 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό ή σακούλας)
1 κούπα πλιγούρι
2 κ. γ. δυόσμο
νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 750 γρ. γιαούρτι σε μπολ μέχρι να ξινίσει λίγο.
Σε κατσαρόλα με 5 κούπες κρύο νερό προσθέτουμε 1 κούπα πλιγούρι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μία σχετικά πηχτή σούπα.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της.
Μόλις το γιαούρτι είναι έτοιμο (με ελαφρά ξινή γεύση) το "χτυπάμε" όσο χρειάζεται για να έχουμε μια κρέμα ομοιόμορφης υφής.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τμηματικά λίγες κουταλιές από την ήδη χλιαρή σούπα ώστε να έλθει το γιαούρτι στην ίδια θερμοκρασία με τη σούπα.
Ανακατεύοντας αργά τη σούπα, προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα γιαούρτι-σούπας, μέχρι να έχει ομοιόμορφη υφή.
Τρίβουμε το δυόσμο καλά και τον προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας ελαφρά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή μας.