Υλικά
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο κομμένο
6 μεσαίες ντομάτες πράσινες κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό (για το γαρνίρισμα)
1 καρότο (κομμένο στα τέσσερα)
τριμμένη παρμεζάνα
500 γρ. πέννες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
κόκκινο και μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1 φλιτζάνι ντοματάκια τσέρι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για περίπου με 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Έπειτα πρόσθεσε τις ντομάτες, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και τα καρότα. Βράσε για 30 με 40 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει και πρόσθεσε αλάτι.
Παράλληλα με τη σάλτσα, βράσε τις πέννες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Κράτησε 1/2 φλιτζάνι από το νερό και σούρωσε τα μακαρόνια.
Μόλις η σάλτσα δέσει αφαίρεσε τις σκελίδες σκόρδου και τα καρότα. Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη ρικότα, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ρίξε από πάνω τη σάλτσα. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
Τέλος, χώρισε τις πέννες σε μικρά μπολ προσθέτοντας από πάνω ρικότα, μαύρο πιπέρι, ντοματίνια και βασιλικό.