Υλικά
300 γραμμ. ρεβίθια
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κόκκινη πιπεριά σε τετραγωνάκια σοταρισμένη σε λίγο ελαιόλαδο
1 κρόκο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Mουσκεύουμε τα ρεβίθια 24 ώρες σε μπόλικο νερό.
Tα στραγγίζουμε.
Tα βάζουμε κατόπιν σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό κρύο και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου.
Tα αλατίζουμε προς το τέλος.
Tα περνάμε από το μύλο των λαχανικών.
Tα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την πιπεριά και βράζουμε 5-10 λεπτά ακόμα.
Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τον κρόκο και τα προσθέτουμε στη σούπα.
Bράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.