Υλικά
100 γρ. ρεβίθια
500 γρ. μπάμιες, φρέσκιες
2 ποτήρια νερό
8 κρεμμύδια στιφάδου
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κρασοπότηρο ξίδι
1 κρασοπότηρο λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγη σόδα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το βράδυ. Το πρωί τα ρίχνουμε σε ζεστό νερό, βράζουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και τ’ ανακατεύουμε με λίγη σόδα.
Αφήνουμε ένα τέταρτο και τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα ρεβίθια και το νερό, σιγοβράζουμε 40 λεπτά περίπου να μαλακώσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Σε μπολ έχουμε βάλει τις μπάμιες με το ξίδι και ελάχιστο νερό για μισή ώρα.
Όταν τα ρεβίθια έχουν σχεδόν βράσει, σουρώνουμε τις μπάμιες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε το φαγητό μας ακόμα 20-30 λεπτά περίπου.
Για περισσότερη νοστιμιά, μπορούμε να τηγανίσουμε ελαφρά τις μπάμιες, πριν τις ρίξουμε στην κατσαρόλα.