Υλικά
5 μελιτζάνες φλάσκες
5 πιπεριές κόκκινες
ελαιόλαδο
σκόρδο κοπανισμένο
λεμόνι (ή εναλλακτικά ξίδι)
Εκτέλεση
Διαλέγουμε μελιτζάνες φλάσκες, έτσι ώστε να έχουν αρκετή ψίχα, και τις τρυπάμε με το πιρούνι σε μερικά σημεία.
Παίρνουμε τις πιπεριές και τις τρυπάμε επίσης.
Τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους, και αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κόβουμε σε κομμάτια (μαζί στην ίδια σαλατιέρα μελιτζάνες και πιπεριές), τις αλατίζουμε, προσθέτουμε αρκετό λεμονάκι και ελαιόλαδο και τις απολαμβάνουμε.
Όποιος θέλει προσθέτει και σκόρδο κοπανισμένο. Επίσης, γι’ αυτούς που δεν θέλουν το λεμόνι, μπορούν να βάλουν ξίδι.
Η σαλάτα γίνεται και με το ένα από τα δύο είδη, μόνο που όταν έχουμε μόνο μελιτζάνες, πάει καλύτερα το ξίδι, σκόρδο, μαϊντανό και φέτα.
Tip
Μπορούν να συνοδεύσουν επίσης και τηγανητό χοιρινό για να του δώσουν μια δροσερή γεύση.