Υλικά
10 μελιτζάνες μακρόστενες
10 μπαστουνάκια τυρί (γραβιέρα η γκούντα)
δυόσμο
1 κουτί κονκασέ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
λάδι για το τηγάνισμα (καλαμποκέλαιο)
150 γρ. τυρί τριμμένο (ότι έχετε επιλέξει για τη γέμιση)
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ξανθύνουν.
Τυλίγουμε σε κάθε μελιτζάνα από ένα μπαστουνάκι τυρί και τοποθετούμε σε πιρέξ μέχρι να γεμίσει.
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας χωρίς να προσθέσουμε λάδι, με τη ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το δυόσμο (μόνο να πάρει μια βράση).
Ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες, τη σάλτσα ντομάτας και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο (180-200 βαθμούς) για περίπου 40-50 λεπτά.