Υλικά
200 γρ. κοντό ζυμαρικό
1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια
1 μελιτζάνα σε κύβους
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
150 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού τρίματα ξερού ψωμιού
2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
λίγο τυράκι τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε τα λαχανικά σε ταψάκι μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Αναμιγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψημένα λαχανικά και τα αδειάζουμε σε ρηχό πυρέξ.
Ανακατεύουμε τα τρίματα ψωμιού με το βασιλικό και το τυράκι και σκορπάμε το μίγμα πάνω στα ζυμαρικά.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.