Follow us

Μακαρονάκια με Λαχανικά στο Φούρνο

Η πιο νόστιμη συνταγή για μακαρονάκια με λαχανικά στο φούρνο.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

200 γρ. κοντό ζυμαρικό

1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο

1 κολοκυθάκι σε ροδέλες

1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια

1 μελιτζάνα σε κύβους

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

150 γρ. σάλτσα ντομάτας

1/2 φλ. τσαγιού τρίματα ξερού ψωμιού

2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

λίγο τυράκι τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε τα λαχανικά σε ταψάκι μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.

Αναμιγνύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψημένα λαχανικά και τα αδειάζουμε σε ρηχό πυρέξ.

Ανακατεύουμε τα τρίματα ψωμιού με το βασιλικό και το τυράκι και σκορπάμε το μίγμα πάνω στα ζυμαρικά.

Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

Επίσης...

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.