Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και σε κομμένες ροδέλες
250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
λίγη τριμμένη μαντζουράνα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
200 γρ. τυρί που λιώνει
2 αυγά
5 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια φόρμα πυρέξ.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τις πατάτες στη φόρμα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τη μαντζουράνα και το ζαμπόν.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ρίχνουμε εδώ και εκεί το βούτυρο σε κομματάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.