Υλικά
1 πακέτο φύλλο για πίτες
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 φλ.φέτα χοντροτριμμένη με τα δάχτυλα
2 αυγά
άνηθο
1 πιπεριά κόκκινη ή ότι έχετε σε κυβάκια
4 κ.σ. πάστα ελιάς
ρίγανη
θυμάρι
1/2 φλιτζ. λάδι για τα φύλλα και το ταψί
Για την κρέμα:
1 φλιτζ. γάλα
2 αυγά
σουσάμι για το τέλος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τη φέτα τριμμένη, τα 2 αυγά χτυπημένα, τον άνηθο, την πιπεριά, το μισό γιαούρτι, θυμάρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ενωθούν.
Σε άλλο μπολ, βάζουμε την πάστα ελιάς με το υπόλοιπο γιαούρτι, ρίγανη και άνηθο, ανακατεύουμε να ενωθούν.
Παίρνουμε 2 φύλλα, τα λαδώνουμε και βάζουμε 2 κ.σ. γέμιση φέτας, τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Παίρνουμε άλλα 2 φύλλα,τα λαδώνουμε και βάζουμε γέμιση πάστα ελιάς,τυλίγουμε πάλι σε ρολό και τοποθετούμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά γέμισης, βάζοντας τα ρολά σε στρογγυλό ταψί εναλλάξ τυρί -πάστα ελιάς ή σε μακρόστενο ταψί βάζοντας εναλλάξ το ένα ρολό πλάι στο άλλο.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας με την κρέμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς να ροδίσει.