X

Τυρένιες με Μανούρι

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες τυρένιες με μανούρι.

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι

120 γρ. λάδι

1 κ.γ.αλάτι

1 αυγό

1-1/2 φλιτζ. νερό ζεστό

Για τη γέμιση:

500 γρ. μανούρι, θρυμματισμένο

2-3 αυγά

1 κ.γ. ρίγανη ή θρούμπι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μανούρι με τα αυγά, τη ρίγανη και το πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι, περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά ζεστό νερό.

Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη όχι πολύ μαλακιά, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μπαλάκια.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε ένα-ένα τα μπαλάκια ζύμης, και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενα και όσο το δυνατόν πιο παραλληλόγραμμα φύλλα πάχους περίπου μισού εκατοστού. Στο κέντρο και κατά μήκος κάθε φύλλου βάζουμε από δύο κουταλιές γέμιση.

Διπλώνουμε τις τέσσερις πλευρές του φύλλου πάνω από τη γέμιση, αλλά δεν την καλύπτουμε τελείως θα φαίνεται στο κέντρο η γέμιση.

Μεταφέρουμε τις τυρένιες σε ένα λαδωμένο ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ή με λάδι, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 25-30 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.