Υλικά
Υλικά για 20 τυροπιτάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 λεμόνι τουρσί τη φλούδα μόνο
30 ml. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. φύλλο κρούστας
γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες των 3 εκ. για τα τυροπιτάκια. Ψιλοκόβουμε το λεμόνι τουρσί και ζεματίζουμε το κρόκο Κοζάνης σε λίγο ζεστό νερό.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι τουρσί, τον κρόκο και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες κρούστας, με ένα κουταλάκι βάζουμε μίγμα στη κάτω πλευρά και διπλώνουμε σε τρίγωνα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και μίγμα.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι, βάζουμε μέσα τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθοκάστανο χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι.