Υλικά
3 μελιτζάνες φλάσκες
3 ντομάτες ώριμες
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
1 φλ. μυζήθρα μαλακή ή κατίκι Δομοκού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
βασιλικός
1/2 φλ. κρασί κόκκινο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μισή ώρα περίπου.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα που έχουμε περάσει από τον τρίφτη.
Αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει. 10 λεπτά πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά και το βασιλικό.
Τις μελιτζάνες μπορούμε είτε να τις τηγανίσουμε είτε να τις ψήσουμε στο φούρνο.
Όταν ψηθούν και οι μελιτζάνες, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε σε στρώσεις, μελιτζάνες, μυζήθρα, σάλτσα μέχρι να είναι όλες οι μελιτζάνες καλυμμένες από σάλτσα.
Βάζουμε στο γκριλ για 10 λεπτά και είναι έτοιμο.