Υλικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
125 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γλ. αλάτι
4 αβγά
1½ φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. ανθότυρο σπασμένο
1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κ.γλ. ρίγανη
2 φλιτζ. πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν λίγο.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αβγά. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, ρίχνουμε ½ κ.γλ. αλάτι, το γάλα και τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Όταν γίνει λείο το μίγμα, ρίχνουμε τις πιπεριές, τις ελιές και τη ρίγανη και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Μεταφέρουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και ψήνουμε για 45'-50'.
Μόλις κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε το κέικ.
Tip
Αν προτιμάτε τις πράσινες ελιές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Για περισσότερη γεύση, μαζί με τις πιπεριές μπορούμε να σοτάρουμε και 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια.