Υλικά
Υλικά για 4-5 άτομα
1 ολόκληρο στήθος από κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες
4 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
3 αβγά
3 κ.σ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
150 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος για τη φόρμα
2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη για την κρούστα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα χωρίς τρύπα και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες, όπως στη χωριάτικη. Σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε με το λάδι και το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το τυρί κρέμα, το γάλα και τις 3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα.
Στρώνουμε τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο στον πάτο της φόρμας και από πάνω περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μίγμα των τυριών.
Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Για περισσότερο άρωμα, προσθέτουμε στο κοτόπουλο 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα. Αντί για κοτόπουλο, πάντως, μπορούμε να βάλουμε μαγειρεμένο κιμά που έχει περισσέψει.