Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
100 γρ. τριμμένη φέτα
60 γρ. κασέρι τριμμένο
¼ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλιτζ. ρεγκάτο τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ψιλά καρεδάκια
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης σε ψιλά καρεδάκια
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. γάλα
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες, μαζί με τη φλούδα, και χωρίς να τις τυλίξουμε τις ψήνουμε στους 200°C στη σχάρα του φούρνου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται πανεύκολα με το πιρούνι.
Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις κόβουμε εγκάρσια στη μέση. Μόλις χλιάνουν λίγο, με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα της πατάτας με τη φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι, το ρεγκάτο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, το γάλα, τη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Γεμίζουμε με το μίγμα τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η κρούστα, για 20' περίπου.
Tip
Από τυριά θέλουμε ένα πικάντικο, ένα πιο ήπιο και βουτυράτο και ένα που να λιώνει μαστιχωτά. Η γλυκιά πάπρικα μόλις βγουν από τον φούρνο τούς ταιριάζει πολύ.