Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 μεγάλη σελινόριζα καθαρισμένη, σε πολύ λεπτές ροδέλες
2 κρεμμύδια καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη
μερικά κλωναράκια θυμάρι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο)
αλάτι, πιπέρι
τυρί τριμμένο για την κρούστα
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Στρώνουμε εναλλάξ φέτες από πατάτα, κρεμμύδι, σελινόριζα, μαϊντανό και μυρωδικά, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά κάθε φορά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Μαζί με τα μυρωδικά, θα μοιράσουμε στις στρώσεις των λαχανικών και το ελαιόλαδο.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το γιαούρτι με τα αβγά και μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα αυτό επάνω στα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε για την κρούστα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε το φαγητό μας για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα.
Για συνοδεία, του ταιριάζει μια πράσινη σαλάτα.
Tip
Βάζουμε ό,τι τυριά έχουμε, ακόμα και φέτα, φροντίζοντας να ταιριάξουμε ένα πικάντικο με ένα γλυκό τυρί που λιώνει μαστιχωτά. Εκτός από σελινόριζα, γίνεται υπέροχο και με γογγύλια!