Υλικά
1 κιλό μπέιμπι πατατούλες
250 ml κόκκινο κρασί
1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο σπασμένο στο γουδί
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξύνουμε με βούρτσα και τις αφήνουμε με τη φλούδα τους.
Με το γουδοχέρι ή με σφυρί σπάζουμε τις πατάτες, ώστε να δημιουργηθούν ρωγμές στην επιφάνειά τους. Αυτό θα τις κάνει ακόμα πιο νόστιμες στο τηγάνι.
Γεμίζουμε με ελαιόλαδο ένα κατσαρόλι ή μια πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα (το ελαιόλαδο πρέπει να καλύπτει τις πατάτες), το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15'.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και κρατάμε το λάδι σε βαζάκι για άλλο τηγάνισμα.
Αφήνουμε το λίγο λάδι που έμεινε στον πάτο της κατσαρόλας και ξαναβάζουμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε για 1'-2'. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και, κρατώντας γερά τις πατάτες καπακωμένες, κουνάμε έντονα την κατσαρόλα, να ανακατευτούν καλά.
Τις αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσουν όλο το κρασί και να μείνουν με το ελάχιστο λάδι τους (για πιο γλυκό αποτέλεσμα, βάζουμε Μαυροδάφνη αντί για ξηρό κόκκινο κρασί).
Tip
Οι μπέιμπι πατάτες του σουπερμάρκετ δεν έχουν και τόση νοστιμιά. Διαλέξτε τις πιο μικρές από άλλες, νόστιμες ποικιλίες (Κύπρου, Τρίπολης, Νευροκοπίου).