Follow us

Μπιφτέκια Πατάτας με Σάλτσα από Άνηθο και Κατίκι

Τραγανά, χρυσοψημένα μπιφτέκια και δίπλα μια σάλτσα γεμάτη άρωμα από σκόρδο και άνηθο - ό,τι αγαπά περισσότερο η πατάτα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

1 κιλό πατάτες

2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα στο μούλτι

3 αβγά

1 κ.γλ. μπέικιν

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. αλεύρι

2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή άνηθο)

1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

σπορέλαιο & ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

50 γρ. κουκουνάρι ή καρυδόψιχα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. παρμεζάνα

100 ml ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

1 μικρό ματσάκι άνηθο χοντροκομμένο

αλάτι, πιπέρι

150 γρ. κατίκι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στο μούλτι ή στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τις βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλι μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο (να φτάνει ως το ⅓ της κατσαρόλας). Πλάθουμε μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Για τη σάλτσα, χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει πολτός (ρυθμίζουμε την ποσότητα του σκόρδου ανάλογα με τα γούστα μας). Προσθέτουμε το κουκουνάρι ή την καρυδόψιχα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Ρίχνουμε το κατίκι, το λεμόνι και τον άνηθο και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα. Τη βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά και πλάι τους τη σάλτσα.

Tip

Αν θέλουμε, στο μίγμα της πατάτας προσθέτουμε 1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια και στον φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, αλειμμένα με ελαιόλαδο, στους 180°C.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.