Υλικά
6 αβγά
5 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, γιατί η πατάτα αγαπά το αλάτι.
Βάζουμε 1 φλιτζ. ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε το μίγμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Αδειάζουμε από το τηγάνι το πολύ λάδι και αφήνουμε περίπου 3 κουταλιές της σούπας.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μίγμα με τις πατάτες και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μίγμα με τις πατάτες και τα αβγά. Ισιώνουμε καλά με κουτάλι την επιφάνεια, σκεπάζουμε με καπάκι και φροντίζουμε να έχουμε όχι δυνατή αλλά μια μέτρια θερμοκρασία.
Στα 2'-3' ανασηκώνουμε την άκρη να δούμε αν ρόδισε η ομελέτα από την κάτω πλευρά.
Την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και ροδίζουμε και την άλλη πλευρά.
Tip
Η τορτίγια δεν είναι λεπτή, αλλά μια χοντρή ομελέτα. Γι' αυτό χρησιμοποιούμε ένα μέτριο τηγάνι, ώστε να μη μας βγει απλωτή.