Υλικά
Για το φύλλο:
4 κούπες αλεύρι, κίτρινο
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξίδι
1 1/3 κουπες νερό
λίγο κορν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση:
400 γρ. σκληρή φέτα
1 φλιτζ. του καφέ γάλα
4 αυγά
χοντροτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα για 1/2 ώρα σε δροσερό μέρος. Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και μόλις περάσει η 1/2 ώρα τα ρίχνουμε μέσα στο τυρί.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χοντροτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.
Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε 8 μικρά μπαλάκια. 4 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο. Πασπαλίζουμε μια λεία επιφάνεια με κορν φλάουρ.
Ανοίγουμε την πρώτη μπάλα σε ένα μικρό φύλλο, και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ, το αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε τη δευτερη μπάλα όπως και την πρώτη και πασπαλίζουμε και αυτή με κορν φλάουρ.
Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο την τρίτη και τέταρτη μπάλα και ραντίζουμε με κορν φλάουρ.
Τα 4 αυτά φύλλα τα στιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε με τον πλάστη 1 μεγάλο φύλλο σε πολύ καλά ραντισμένη επιφάνεια με κορν φλάουρ, τόσο μεγάλο που να καλύπτει τον πάτο του ταψιού μας, τα τοιχώματα και να περισσεύει και λίγο απ’ έξω.
Με προσοχή το βάζουμε μέσα σε καλά λαδωμένο ταψί. Νο 36 στρογγυλό λαδωμένο καλά.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.
Κατά το ίδιο τρόπο ανοίγουμε τα άλλα 4 μπαλάκια σε 1 μεγάλο φύλλο, που να καλύπτει το ταψί και να περισσεύει και λίγο προς τα έξω.
Ενώνουμε τις άκρες.
Στρίβουμε και φτιάχνουμε κόθρο και με ένα πιρούνι τρυπάμε την πίτα μας σε διαφορετικά σημεία.
Χαράζουμε τη πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες.
Τη λαδώνουμε καλά.
Την ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς με το φούρνο αναμμένο πάνω και κάτω και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει καλά για περίπου 45-60 λεπτά.
Τη βγάζουμε την αφήνουμε να χλιαρύνει, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.