Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση
1 ρίζα άνηθο, κομμένη σε κύβους
250 γρ. μικρές πατάτες, πλυμένες καλά και κομμένες σε τέταρτα
1 κ.σ. αλεύρι
λίγο φρέσκο δενδρολίβανο (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γ. θυμάρι
2 κούπες ζωμό λαχανικών
1/2 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φετούλες
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα γιαχνίζουμε.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο και τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
Ραντίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε και τις φέτες λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρουν βράση, και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις φέτες λεμονιού και μαγειρεύουμε για ακόμη 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.