Υλικά
5-6 μελιτζάνες τσακώνικες μέτριες
5-6 κολοκύθια μέτρια
3-4 πατάτες
3-4 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες ή κέρατα
Για τη σάλτσα:
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα ζαρζαβατικά και τα κόβουμε φέτες.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα αλατίζουμε όλα μαζί, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο σουρωτό για 30 λεπτά να στραγγίξουν.
Μετά τα τηγανίζουμε, πρώτα τις πατάτες και τελευταίες τις μελιτζάνες γιατί μαυρίζει το λάδι και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Η σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος ρίχνουμε την πιπεριά να μαραθεί λίγο.
Μετά ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά ελέγχοντας το νερό.
Όταν χυλώσει, ρίχνουμε και το μαϊντανό να είναι φρέσκος να μυρίζει.
Σερβίρισμα: Σε ένα ρηχό σκεύος ή σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα τηγανισμένα ζαρζαβατικά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα.
Τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθούν και μετά σερβίρουμε.