Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες
1/2 κιλό σπανάκι
2 πράσα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
1/2 κουτί ντοματοχυμό
αλάτι
πιπέρι
άνηθο
μαϊντανό
λίγη κομματιασμένη φέτα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες.
Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ενώ συγχρόνως τσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαραθούν.
Κρατάμε το ζουμί από τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ένα ταψί ή γάστρα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι, 3-4 κούπες από το ζουμί και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. (Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται ρίχνουμε και άλλο ζουμί για να μην ξεραθεί).
Προσθέτουμε τη φέτα και βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου (να λιώσει η φέτα).