Υλικά
Για τη σαλάτα:
5 φλιτζ. βρασμένο χοντρό κριθαράκι
2 φλιτζ. χοντροκομμένα αγγούρια, χωρίς σπόρους
2 φλιτζ. ντομάτες, κομμένες
σε κύβους
1 φλιτζ. τριμμένη φέτα
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα δοχείο ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μέλι, μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι ή ότι χρειάζεται.
Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κριθαράκι, το αγγούρι, τη ντομάτα, τη φέτα, τα κρεμμύδια και το φρέσκο βασιλικό.
Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι.
Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
Δοκιμάζουμε τη σαλάτα και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως.