X

Εύκολη Τάρτα με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη τάρτα με τυρί.

Υλικά

300 γρ. βιτάμ

500 γρ. φέτα

300 γρ. κεφαλογραβιέρα

300 γρ. πάριζα

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

8 αυγά

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε αρχικά το βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι, τα τριμμένα τυριά, το γιαούρτι, το μπέικιν και την πάριζα.

Αν το μείγμα είναι σφιχτό βάζουμε λίγο γιαούρτι.

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και ύστερα στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά ακόμη.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.