Υλικά
Για τη ζύμη:
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1/2 φλιτζ. τσαγιού άσπρο κρασί
1/2 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη
Για τη γέμιση:
2-3 μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 700 γρ.)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
200 γρ. ανθότυρο
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
3 αυγά
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη ζύμη, τα ανακατεύουμε, ζυμώνουμε ελαφρά και τυλίγουμε με σελοφάν.
Αφήνουμε στο ψυγείο.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει κι αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε.
Σε τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε στη φωτιά μέχρι να μην υπάρχουν υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
Προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι και τα αυγά στο μείγμα μελιτζάνας.
Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη τη ζύμη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη βάση της ταρτιέρας.
Το μεταφέρουμε στην ταρτιέρα, θα πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε πάνω από τη ζύμη τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςγια 40 έως 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα.