Υλικά
1 κούπα ρύζι
2 κούπες νερό
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. αλάτι
1/2 σακουλάκι μύδια κατεψυγμένα
1/2 νεροπότηρο μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
ελαιόλαδο
2 ποτήρια με νερό
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη μαργαρίνη, να λιώσει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει καλά.
Τότε ρίχνουμε το νερό και το αλάτι, ανακατεύουμε 2-3 φορές και το αφήνουμε με μισόκλειστο καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του, 10-15 λεπτά.
Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Το πιλάφι είναι έτοιμο.
Αφού πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρέσουμε τις τριχούλες τους, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια σβήνουμε με την μαυροδάφνη.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα μύδια.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15’.
Τότε ρίχνουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 5’ να βράσουν με τη σάλτσα.
Σβήνουμε το μάτι και μέσα στο τηγάνι, ρίχνουμε και το πιλάφι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το σερβίρουμε ζεστό με λίγο ρίγανη.