Υλικά
1 κιλό πατάτες
80 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
5 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα 40 γρ. βούτυρο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά να σοταριστούν και να μαλακώσουν ανακατεύοντας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα αυγά, το υπόλοιπο βούτυρο, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη και αν χρειαστεί λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Στο μείγμα της πατάτας προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά.
Σε μία βουτυρωμένη φόρμα τάρτας "στρώνουμε" το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.