Υλικά
7 μέτριες πατάτες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
3-4 καρότα
2 κρεμμύδια μεγάλα
500 γρ. μανιτάρια
300 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. δενδρολίβανο
4 κ.γ. μουστάρδα απλή
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. μέλι
3 κ.γ. μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες.
Τρίβουμε καλά τη φλούδα.
Τις κόβουμε στα δύο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να είναι όλα απλωμένα.
Τα περιχύνουμε με 100 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Όσο περιμένουμε, βάζουμε σε ένα ποτήρι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, το δενδρολίβανο, την απλή μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το μέλι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Όταν περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με μία σπάτουλα ή πιρούνι πιέζουμε τις πατάτες να σπάσουν , χωρίς όμως να τις λιώσουμε.
Περιχύνουμε όλο το περιεχόμενο του ταψιού με το μείγμα που ετοιμάσαμε και βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.