Υλικά
Για το poké
240 γρ. ρύζι
300 γρ. τόνος ή σολομός
1 ώριμο αβοκάντο
1/2 ώριμο μάνγκο
1 αγγούρι
μισό κρεμμύδι
σουσάμι
Για τη σάλτσα
50-60 ml soy sauce
10 ml ξύδι ρυζιού ή χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Ξεκινάς με το ρύζι, τοποθετώντας το κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να αφαιρεθεί όλο το άμυλο και έπειτα το βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 15', προτού χαμηλώσεις την ένταση και το αφήσεις σκεπασμένο μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
Όταν είναι έτοιμο, το βάζεις σε ένα μπολ και το αφήνεις να κρυώσει.
Κόβεις το κρεμμύδι σε λωρίδες, το μάνγκο, το αγγούρι και το αβοκάντο σε κύβους.
Στο τελευταίο ρίχνεις μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, ώστε να μη μαυρίσει. Τα αφήνεις στην άκρη και ασχολείσαι με τη σάλτσα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά της και προσθέτεις σε αυτή μερικούς σπόρους σησαμιού.
Αφού έχεις κόψει το ψάρι σε κυβάκια, το ανακατεύεις καλά με τη σάλτσα.
Βάζεις το ρύζι σε μπολάκια, προσθέτεις από πάνω το ψάρι και τα κομμένα υλικά.
Προσθέτεις έξτρα σουσάμι και σερβίρεις.