Υλικά
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κρεμμύδι
1 κ.σ. πιπεριά Φλωρίνης
4 κ.σ. μανιτάρια
2 κ.σ. κάππαρη
1 κ.σ. ελιές μαύρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε την πιπεριά, τα μανιτάρια, τις ελιές, την κάππαρη και τη σάλτσα ντομάτας με αυτή τη σειρά και ανακατεύοντας συγχρόνως.
Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε τις πατάτες και νερό.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε 1/2 κ.σ. θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το κρασί.
Ανά διαστήματα δοκιμάζουμε για να δούμε πότε είναι έτοιμες και κοιτάζουμε να έχει νερό.
Μόλις είναι έτοιμες, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο το μάτι και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντάς το λίγο ανοιχτό και ανακατεύουμε πολύ σιγά περιμένοντας να πιει τα υγρά του.