Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
200 γρ. βούτυρο
φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
5 σκελίδες σκόρδο κομμένο ή λιωμένο
5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
350 ml ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βράζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για οχτώ λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μία στρώση και το ζεσταίνουμε.
Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το λάδι, το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και όλο το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά στο μάτι για να μειωθεί λίγο το ξίδι.
Τοποθετούμε το ταψί στο πάνω ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι οι πατάτες και τα κρεμμύδια να γίνουν τραγανά.
Ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αν δούμε ότι το ξίδι έχει αρχίσει να σώνεται και οι πατάτες δεν έχουν ψηθεί ακόμη προσθέτουμε λίγο νερό το οποίο θα σπάσει λίγο και την έντονη γεύση του ξιδιού.
Αν δεν μας αρέσει το ξίδι, το μισό το αντικαθιστούμε με νερό.