Υλικά
1 κιλό μοσχάρι μαλακό
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
3 ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. θυμάρι
1/4 κ.γ. κανέλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το 1/3 από τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, θυμάρι και κανέλα και προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 με κλειστό καπάκι.
Μετά από 1 1/2 ώρα ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι μαζί με την υπόλοιπη ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο με ανοιχτό καπάκι.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.
Όταν "φουσκώσει” το κριθαράκι είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να "σταθεί” για 5 λεπτά και σερβίρουμε.