Follow us

Κεφτεδάκια με Φέτα σε Σάλτσα Ντομάτας με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:

600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

ψίχα από 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο

γάλα φρέσκο για το μούλιασμα του ψωμιού

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ ελαιόλαδο

4 κ.σ. κόκκινο κρασί

1 αυγό

3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

1/4 κ.γ. κύμινο

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. φέτα

αλεύρι για το τηγάνισμα

ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες:

3 μελιτζάνες φλάσκες

αλάτι

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί

1 κονκασέ

1/4 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο γάλα.

Σε ένα μπολάκι σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο, και τα βάζουμε με τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγο.

Στίβουμε ελαφρά το ψωμί το βάζουμε σε ένα μπολ με το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε σοτάρει, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός της φέτας) και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 10 μεγάλα κεφτεδάκια και ανοίγοντας μια λακκουβίτσα βάζουμε στο κέντρο τους την τριμμένη φέτα που έχουμε στην άκρη και τα κλείνουμε καλά.

Αλευρώνουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι που είχαμε από πριν λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια μας από όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα και μετά τα προσθέτουμε στο ταψάκι πάνω από τις μισοψημένες μελιτζάνες.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε και τη σάλτσα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το κύμινο και σοτάρουμε για λίγο, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε τη ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το δυόσμο. Αδειάζουμε στο ταψί πάνω από τα κεφτεδάκια και τις μελιτζάνες.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Επίσης...

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.