Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά ή Φλωρίνης σε λωρίδες
2 ξερά κρεμμύδια
ρίγανη και θυμάρι
πιπέρι, αλάτι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι, στραγγίζουμε καλά, το κόβουμε σε κομματάκια μέτρια και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε τα συκωτάκια στο καυτό λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε γυρίζοντας τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προς το τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη, σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε πολύ λίγο νερό και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Προσέχουμε να μη μας στεγνώσει.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.