Υλικά
1/2 κιλό αχιβαδούλες
1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
θυμάρι
3 κ.σ. πολτό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
κανέλα
πάπρικα
μπαχάρι τριμμένο
μοσχοκάρυδο τριμμένο
τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα, τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε.
Τα διατηρούμε ζεστά.
Γιαχνίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε κόβοντάς τον, για αρκετή ώρα, μέχρι να λιώσουν οι σβόλοι, και να γιαχνιστεί καλά.
Ρίχνουμε τον πελτέ.
Προσθέτουμε λίγο νερό.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά και από πάνω τυρί τριμμένο.