Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά βίδες
6 αυγά
10 λεπτές φέτες ζαμπόν καπνιστό
400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
200 γρ. γραβιέρα
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γάλα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια φόρμα ή ένα βαθύ ταψάκι 22 εκ. διαμέτρου και 9 εκ. ύψους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, να κρατάνε στο δόντι.
Τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, καρυκεύουμε και τα αναμειγνύουμε με τη γραβιέρα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα ή το ταψάκι και στρώνουμε πυθμένα και τοιχώματα το ζαμπόν.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.
Τα καρυκεύουμε και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το τυρί κρέμα που το έχουμε χτυπήσει με το γάλα.
Τα σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Ξεφορμάρουμε την πίτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα μανιταριών.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.