Υλικά
1 κιλό τηγανιά χοιρινή
2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια)
1-2 κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες)
1-2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό (μια χούφτα)
1 φρέσκια ντομάτα σε ροδέλες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
κόκκινο και μαύρο πιπέρι
ρίγανη
λάδι
2-3 κούπες κίτρινο ρύζι
1 κρεμμύδι
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατίζουμε, περιχύνουμε λαδάκι και προσθέτουμε ζεστό νερό. Ψήνουμε το εξοχικό για 1 1/2 ώρα περίπου σε δυνατή φωτιά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ρύζι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς στην κατσαρόλα όπου θα βράσουμε το ρύζι.
Προσθέτουμε στη συνέχεια ζεστό νερό, το ρύζι, λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
Αφήνουμε να βράσει το ρύζι για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς και προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για λίγο την κατσαρόλα με μια πετσέτα.
Σερβίρουμε το ρύζι, αφού πρώτα του ρίξουμε ζουμάκι από το εξοχικό και από πάνω κομματάκια τηγανιάς.